Головна Новини Підприємця який вимагав 25 тисяч доларів залишили під вартою

Підприємця який вимагав 25 тисяч доларів залишили під вартою

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисників підозрюваного Валерія Б. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня 2019 року щодо обраного Валерію Б. запобіжного заходу – тримання під вартою. Визначено розмір застави в сумі 960 тис. 500 грн.
Органами досудового слідства підозрюваному інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 189 КК України (вимога передати чуже майно та права на майно з погрозою насильства над потерпілим та обмеженням його законних інтересів, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах).
Санкція статті передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
У поданих апеляційних скаргах Валерій Б. та троє його захисників просили ухвалу слідчого судді скасувати та застосувати до підозрюваного міру запобіжного заходу, не пов’язану з триманням під вартою.
Заслухавши суддю-доповідача, думку прокурора, аргументи підозрюваного та його захисників, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що апеляційну скаргу Валерія Б. та його захисників слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін.
Варто нагадати, що Валерія Б. було затримано в ході спецоперації співробітниками відділу “К” управління Служби безпеки України в Тернопільській області та Тернопільської місцевої прокуратури 24 вересня 2019 року в одному з закладів харчування м. Тернополя під час отримання ним 25 тис. доларів США та документів щодо майнових прав на житло.