Головна Новини Підприємцю, що “розводив” тернополян на воду, загрожує кримінал

Підприємцю, що “розводив” тернополян на воду, загрожує кримінал

Наприкінці травня до оперативників управління захисту економіки Тернопільщини звернувся житель обласного центру із заявою про те, що якість води, яку продають в автоматах, викликає сумніви.

Повідомлення тернополянина поліцейські внесли до журналу єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення. Було здійснено забір води із автомата для проведення експертизи.

Відповідно до результатів санітарно-епідеміологічної служби, якість питної води за бактеріологічними показниками, відібраними з цеху по розливу води підприємця на території села Петриків та з автомату на вулиці Львівська не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною”. У воді виявили колі-формні бактерії та цитробактер.

У апаратах на вулицях Карпенка та Винниченка вода у нормі.

Статтю 190 частину 3 ККУ – шахрайство, вчинене у великих розмірах розслідують оперативники Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

За словами правоохоронців, вони відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, оскільки підприємець рекламував воду, як видобуту з джерел одного з Тернопільських районів. Хоча насправді її викачували з колодязя у селі Петриків. Триває слідство.