Головна Новини Підприємство яке взяло на роботу “сірого” працівника оштрафували на кругленьку суму

Підприємство яке взяло на роботу “сірого” працівника оштрафували на кругленьку суму

Інспектори відділу з питань праці Управління Держпраці у Тернопільській області здійснили позапланову перевірку одного з підприємств області. У ході перевірки встановлено, що керівництво підприємства допустило громадянина до виконання робіт без укладення трудового договору. Окрім того, на підприємстві порушувались строки виплати зарплати та інші норми законодавства з питань праці.

Уповноважена особа Управління Держпраці, відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства та зайнятість населення за ст. 265 Кодексу законів про працю України, наклала штраф на загальну суму – 108,8 тисяч гривень. Підприємство оскаржило рішення уповноваженої особи Держпраці, проте суд відмовив позивачу щодо скасування постанов про накладення штрафів.

Тернопільський окружний адміністративний суд підтримав заперечення проти адміністративного позову про скасування постанов про накладення штрафів Управлінням Держпраці у Тернопільській області, чим вкотре підтвердив законність і обґрунтованість здійснення перевірки та накладання фінансової санкції за порушення трудового законодавства.