Головна Новини Підприємства що боргують зарплату своїм працівникам – на контролі у фіскалів Тернопільщини

Підприємства що боргують зарплату своїм працівникам – на контролі у фіскалів Тернопільщини

З метою детінізації ринку праці фахівці фіскальної служби регіону здійснюють перевірки суб’єктів господарської діяльності, працюють комісії та робочі групи з питань легалізації та погашення заборгованості заробітної плати у складі представників органів ДФС, виконавчої влади та місцевого самоврядування, проводиться роз’яснювальна робота з працедавцями, які виплачують зарплату нижче законодавчо встановленого рівня.

Торік працівники ГУ ДФС в області з метою вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 56 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

«За наслідками проведеної роботи у 2017 році 55 підприємств ліквідували  заборгованість із заробітної плати в сумі майже 11 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – в сумі майже 1,7 млн грн, з єдиного соціального внеску – в сумі понад 1,7 млн гривень, – зазначив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – Також проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 153 підприємств, за наслідками якої 152 підприємства погасили заборгованість із заробітної плати в сумі понад 5 млн грн, сплатили майже 2,9 млн грн з податку на доходи фізичних осіб та понад 12,6 млн грн ЄСВ».

З початку цього року працівники територіальних органів ДФС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 4 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи по всіх підприємствах ліквідована заборгованість із виплати заробітної плати на суму 106,8 тис. грн,  з податку на доходи фізичних осіб на суму 2,4 тис. грн, а також з єдиного соціального внеску на суму 0,7 тис. гривень.

Крім цього, проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 29 підприємств, за наслідками якої 27 підприємств виплатили людям 414,9 тис. грн заборгованої платні, а також перечислили до бюджету 174,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та  108,3 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працівники територіальних органів ДФС в області спільно з органами місцевої влади проводять постійний контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. У 2018 році на засіданнях комісій заслухано керівників 77 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 73 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак до бюджету надійшло 154,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 203,1 тис. грн єдиного внеску.

Також проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань по 224 підприємствах та організаціях області. За результатами проведеної роботи 213 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Внаслідок цього до бюджету надійшло 706 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 865,9 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області