Головна Новини Підприємства піднімають тарифи і не попереджають про це споживачів

Підприємства піднімають тарифи і не попереджають про це споживачів

опаленняВ зв’язку із підвищенням вартості на послуги теплопостачання та постачання гарячої води, Відділення рекомендувало комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» та обласному комунальному підприємству «Тернопільтеплокомуненерго» належним чином повідомляти споживачів про зміну тарифу, а також застосовувати нові тарифи не раніше ніж за 15 днів після їх оприлюднення.

Така вимога передбачена статтею 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначено обов’язок виконавця послуг надавати споживачеві зазначену інформацію.

Згідно з частиною п’ятою статті 32 Закону «у разі зміни цін/тарифів на житлово-комунальні послуги виробник/виконавець не менше ніж за 15 днів до введення їх у дію повідомляє про це споживачів з посиланням на рішення відповідних органів».

Не дотримання вимог частини п’ятої статті 32 Закону може призвести до порушення конкуренційного законодавства, оскільки підприємство зможе неправомірно проводити нарахування споживачам плати за послуги за новими тарифами.