Головна Новини Підприємства на Тернопільщині найчастіше не виплачують заробітну плату

Підприємства на Тернопільщині найчастіше не виплачують заробітну плату

Упродовж січня 2017 року інспектори Управління Держпраці у Тернопільській області здійснили 42 перевірки об’єктів господарювання області, 20 з яких були плановими, 22 – позаплановими.

З початку року фахівцями Управління Держпраці зафіксовано одне порушення щодо недотримання мінімальних гарантій в сфері оплати праці, яке стосувалося невиплати найманому працівникові коштів за роботу в позаурочний час.

На одному з 42 перевірених підприємств виявили заборгованість щодо виплати заробітної плати 13 працівникам на суму 105 тисяч гривень, 11 суб’єктів господарювання порушували строки виплати заробітної плати, ще працівникам 11 підприємств заробітна плата за весь час щорічної відпустки не виплачувалася за три дні до її настання. На 13 суб’єктах господарювання виявлено порушення розрахунку оплати праці при звільненні працівників.

За результатами перевірок складено та передано до суду 27 протоколів про адміністративні правопорушення, а уповноваженими особами Управління винесено 30 постанов про накладення фінансових санкцій відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України на загальну суму – 200 тисяч гривень, з яких майже 30 тисяч гривень у січні сплачено роботодавцями добровільно.