Головна Новини Підприємства завищують тарифи на комунальні послуги

Підприємства завищують тарифи на комунальні послуги

Фахівці Сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області за ІІ квартал поточного року розглянули 10 звернень громадян ( 5 з них писала одна особа- Уставіцкий І.І., який в кінцевому написав подяку), в тому числі одне по гарячій лінії. Проведено 3 позапланових заходів контролю за зверненнями громадян та за Погодження Державної регуляторної служби України щодо порядку формування, встановлення і застосування цін (тарифів)на житлово-комунальні послуги. У 2 суб’єктів виявлено порушення державної дисципліни цін, тобто 66 відсотків із перевірених. За результатами проведених позапланових заходів прийнято 1 рішення, 2 приписи та 1-у посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності та направлено лист у Тернопільську міську раду щодо приведення у відповідність одного з їх рішень.

За ІІ квартал поточного року винесено Припис на Чортківську міську раду щодо приведення тарифів на житлово-комунальні послуги у відповідності до чинного законодавства. Припис виконано і мешканцям міста повернено:

– Чортківським водоканалом – 121,2 тис. грн;

– ПП Катрубом за вивезення ТПВ -26,97 тис. грн.

По листах Головного управління КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” регулярно щомісяця проводяться перерахунки споживачам за послуги теплової енергії надані не в повному обсязі. За ІІ квартал повернуто споживачам 68,5 тис грн.

У відповідності до нашого листа Управлінням соціальної політики Тернопільської міської ради згідно проведених перерахунків до бюджету повернуто 126,6 тис. грн. щодо не наданих послуг мешканцям міста з утримання будинків і споруд, які отримують субсидії.

Крім того, за поданими матеріалами нацполіції винесено 3 постанови про адміністративну відповідальність за порушення державної дисципліни цін при реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв (по 170 грн.)

Одночасно, фахівцями проводиться щомісячний моніторинг по 28 аптечних закладах (217 лікарських засобів та 5506 цін, щодо яких здійснюється аналіз), вартість яких підлягає відшкодуванню.

По результатах роботи написано 4 статті на сайт .

Станом на 01.06. 2018 року вимоги рішень, приписів та постанов виконані в повному обсязі. Станом на 01.07. 2018 року вимоги рішень, приписів та постанов виконані в повному обсязі.

Судова практика по результатах роботи відсутня.