Головна Новини Підприємець який вирощував гриби сплатить 10 мільйонів державі

Підприємець який вирощував гриби сплатить 10 мільйонів державі

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області залишила без змін вирок Шумського районного суду від 23 вересня 2016 року щодо генерального директора ТзОВ “Мікоген-Україна” Мирослава З, про це повідомили в прес-службі суду.

Цим вироком підприємця виправдано за ч.3 ст. 218, ч. 1 ст. 222, ч.1 ст. 366 КК України (ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, шахрайство з фінансовими ресурсами, внесення службовою особою до офіційних документів завідома неправдивих відомостей).

Виправдовуючи З. у вчиненні інкримінованих йому злочинів, суд першої інстанції мотивував своє рішення тим, що стороною обвинувачення в його діях не доведено склад злочинів.

Також судом відмовлено у задоволені цивільного позову прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі Шумського відділення Кременецької ОДПІ Головного управління Міндоходів та зборів у Тернопільській області до Мирослава З. і ТзОВ “Мікоген-Україна” про стягнення майнової шкоди, заподіяної внаслідок кримінального правопорушення, у розмірі понад 10 млн. 72 тис. грн.

В апеляційній скарзі прокурор просив вирок суду першої інстанції скасувати та призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції в іншому складі суду.

За результатами апеляційного розгляду колегія прийшла до висновку про законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції, оскільки прокурором, на якого законом покладається обов’язок доведення пред’явленого обвинувачення, не було надано переконливих доводів про наявні порушення вимог Кримінального процесуального кодексу, внаслідок яких вирок може бути скасовано.