Головна Новини Підприємець з Тернопільщини ухилявся від сплати понад 1 млн грн податків

Підприємець з Тернопільщини ухилявся від сплати понад 1 млн грн податків

Податковою міліцією Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області завершено розслідування кримінального провадження стосовно фізичної особи-підприємця за фактом ухилення від сплати податків у значних розмірах.

Підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності, здійснював реалізацію промислової продукції без відображення у обліку реально отриманих доходів.

За результатами вжитих податковою міліцією заходів ним у ході досудового розслідування добровільно у повному обсязі сплачені приховані податки, а також відшкодована шкода, завдана державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня), на загальну суму близько 1,2 млн гривень. Вказані кошти надійшли до місцевого бюджету за місцем реєстрації підприємця та будуть використані для фінансування програм соціально-економічного розвитку громади.

Враховуючи наведене, прокуратурою Тернопільської області до суду направлено клопотання про звільнення вказаної особи від кримінальної відповідальності з підстав, передбачених частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу України.