Головна Новини Підозрюваний у смертельному ДТП за участю студента перебуватиме під вартою

Підозрюваний у смертельному ДТП за участю студента перебуватиме під вартою

25 жовтня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу адвоката Дзюби П.П., подану в інтересах підозрюваного Сергія Ф. на ухвалу слідчого судді Бучацького районного суду від 12 жовтня 2017 року. Цією ухвалою до Ф. застосовано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком до 60 діб.

Про це повідомили в Прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

Досудовим слідством Сергій Ф. підозрюється у спричиненні ДПТ, що сталась 9 жовтня 2017 р. приблизно о 2 год. 20 хв. у селі Порохова Бучацького району Тернопільської області, внаслідок якої 19-річний Роман Б. отримав тяжкі тілесні ушкодження та невдовзі помер у реанімації місцевої лікарні.
З місця пригоди підозрюваний втік і лише наступного дня з’явився у Бучацькому райвідділі поліції.
За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого (ч.2 ст. 286 КК України) проти Сергія Ф. порушено кримінальне провадження № 595/1451/17.
У поданій апеляційній скарзі захисник просив ухвалу слідчого судді скасувати та змінити Сергію Ф. міру запобіжного заходу на особисте зобов’язання або домашній арешт.
Враховуючи тяжкість скоєного злочину, особу підозрюваного та існуючи ризики, слабкі соціальні зв’язки Сергія Ф. й той факт, що він має закордонний паспорт громадянина України з відкритою візою в Польщу і може виїхати закордон, керуючись статтями 176, 177, 178, 183, 194 КК України, колегія суддів відхилила подану апеляцію.