Головна Новини Підлеглі скандального владики вже втекли в УПЦ КП

Підлеглі скандального владики вже втекли в УПЦ КП

Священики Тернопільсько-Подільської єпархії УАПЦ, що служать на Хмельниччині повною мірою відчували  свою відповідальність перед Богом і Україною та вирішили долучитися до побудови Української Православної Помісності й приєднатися до Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Для канонічного оформлення об’єднавчого процесу, на запрошення благочинного Волочиського району Тернопільсько-Подільської єпархії УАПЦ митр. прот. Миколая Фатича та місцевого духовенства, Високопреосвященний Владика Антоній, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський, 23 листопада 2016 р., прибув на надзвичайні збори, що проходили в Свято-Покровському храмі м. Волочиськ.

Відкриваючи збори, митр. прот. Миколай Фатич відзначив: «Коли іде війна, то мусимо згадати, що «Усяке царство, що розділилося в собі, запустіє; і всяке місто чи дім, що розділилися у собі, не встоять» (Мт. 12:25). Неможна більше бути розділеними, потрібно самим творити єдину Помісну Православну Церкву в Україні».

Присутнє духовенство у своїх виступах (виступили всі хто перебував на зборах) одностайне підтримало ініціативу об’єднання та звернулася до Високопреосвященного Владики Антонія з проханням прийняти їх у склад Хмельницької єпархії.

Зі свого боку, Високопреосвященний Владика Антоній, щиро витаючи ініціативу подільського духовенства УАПЦ, відзначив: «Я сьогодні радію так, як може ніколи не радів останнім часом. Бо відчуваю на цім зібранні дію Духа Святого, коли наповнюються наші серця радістю від того, що сьогодні ми відновлюємо «розірваний хітон Христа». Ми єднаємось і це є наша цеглина в будівництво єдиної Помісної Православної Церкви в Україні».

Рішення зборів було одностайне: Звернуться до Високопреосвященного Антонія, митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського, з проханням про прийом до складу Хмельницької єпархії УПЦ КП. Зі свого боку, Високопреосвященний Владика з радістю задовольнив прохання бувших священиків УАПЦ та прийняв їх до складу Хмельнийької єпархії.

Перше спільне богослужіння новоутвореного благочиння відбудеться 6/19 грудня, у день пам’яті свт. Миколая Чудотворця в Свято-Покровському храмі м. Волочиськ, настоятель митр. прот. Миколай Фатич. Урочистості очолять митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський АНТОНІЙ та архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький НЕСТОР в спіслужинні духовенства віщеназваних єпархій.