Головна Новини Підгороднє і Петриків хочуть об’єднати з Тернополем

Підгороднє і Петриків хочуть об’єднати з Тернополем

1992 році було затверджено новий герб. На блакитному фоні зображено срібний будинок. Під ним в центрі – шестипроменева зірка Давида. Внизу герба, обернений ріжками вгору, зображений півмісяць. В осучасненому варіанті герба зірка та півмісяць стали зображати срібним. Намалював цей герб Михайло Харинович, який народився 21 січня 1950 року і селі Глиниця Чернівецької області.

Як відомо, до кінця 2017 року Україна повинна завершити формування громад. Поки що Тернопільщина є лідером за кількістю таких утворень, однак ще майже 2/3 населених пунктів залишаються в системі старого адміністративного поділу.

Тому чиновники активно включилися в спонукання сільських рад до добровільно-примусового об’єднання.

Так, в Тернопільському районі хочуть створити ще 4 громади до двох існуючих – Тернопільську міську, Великобірківську, Великоглибочецьку та Мишковицьку. Існуючі громади, які є доволі успішними та показують приклад якісного самоврядування, – Байковецька, Великогаївська.

До Тернополя, згідно з задумом районних чиновників, мають приєднати 7 сіл: Гаї Шевченківські, Довжанку, Домаморичі, Драганівку, Підгороднє, Почапинці, Петрики.

На даний час, проект проходить обговорення.

Цікаво, що в міській раді Тернополя запланували провести тролейбусну лінію до села Біла, яке чиновники бачать в Великоглибочецькій громаді, пише “Терен”.