Головна Новини П’ятдесятники та баптисти на Тернопільщині побудували будинок багатодітній сім’ї

П’ятдесятники та баптисти на Тернопільщині побудували будинок багатодітній сім’ї

Неподалік м. Бережан на Тернопільщині п’ятдесятники, баптисти та небайдужі підприємці об’єднали зусилля і за три місяці побудували будинок для багатодітної сім’ї, яка потрапила у складні життєві обставини.
Новий будинок повністю збудований, підведені комунікації й облаштована прибудинкова територія, завезено меблі та кухонна техніка. У будинку 3 кімнати, кухня, санвузол і підвальне приміщення. Сім’я ще у грудні пересилилася у нове житло. Ще досі не можуть повірити, що це сталося.

Господар Олег Лосик каже, що у таке навіть не міг повірити. Він ніколи не думав, що сьогодні є люди, які можуть так жертовно і безкорисливо допомагати. Те, що трапилося, упевнило його у тому, що Бог є і Він дійсно допомагає, пише slovoproslovo.info.

А історія почалася з того, що будинок, де проживала сім’я Лосиків перед цим, був в аварійному стані, була реальна загроза руйнування. І до того ж він був дуже маленьким, а для родини з чотирма дітьми і старенькою мамою був дуже тісним і небезпечним.

Служба у справах дітей Саранчуцької громади під час обстеження житлових умов заборонила сім’ї проживати у цьому помешканні. Для Лосиків це був майже вирок, адже коштів придбати нове житло, і тим більше збудувати нове, не було. Голова громади Володимир Петровський звернувся до релігійної громади християн віри Євангельської за допомогою.

Віруючі поїхали, подивилися на ситуацію і прийняли рішення допомогти. Почалася кропітка робота. Потрібно було укріпляти фундамент, звести стіни, накрити, поштукатурити, застелити підлогу, утеплити, провести комунікації й багато іншого. Для цього потрібно були люди і кошти.

Бережанська Церква п’ятдесятників організувала весь будівельний процес. До цього були залучені майстри з різних областей України; підприємці, які надавали техніку, будівельні матеріали; волонтери, які допомагали, готували їжу, підвозили її на місце будівництва. Окрім того, біля будинку пробили свердловину для питної води, до неї пробивалися на відстань 80 м.

Баптисти долучилися фінансово. Завдяки місії Харт і благодійникам було залучено чималі кошти, завдяки яким будинок було звершено. Представники місії спеціально приїжджали на місце будівництва, бачили весь процес і допомогли зібрати кошти.


Тетяна Кукурудза – начальник служби у справах дітей Саранчуцької громади приголомшена тим, що у такий короткий термін вдалося побудувати новий будинок, зробити його теплим і затишним. Вона рада, що діти мають свій куточок, старшому сину є, де робити уроки, молодшим діткам є, де гратися. А Марія Іванівна, мама Олега Лосика, має можливість пересуватися по кімнаті бодай на милицях. Такої можливості у старому будинку у неї не було.