Головна Новини Псевдобанкіри “розводять” тернопільських пенсіонерів

Псевдобанкіри “розводять” тернопільських пенсіонерів

 

За кого себе тільки не видають аферисти, щоб виманити гроші у довірливих українців. Та, напевне, афера з дзвінком працівника банку є найбільше розповсюдженою махінацією. І, здавалося, скільки про неї говорять усі ЗМІ, поліція, то вже б і діти мали б знати, що особисті дані нікому не повідомляти, тим паче по телефону.

Та ситуація повторюється щоразу. І найбільше від аферистів потерпають довірливі пенсіонери.

Днями 63-річний тернополянин повідомив, що до нього зателефонував невідомий. Чоловік представився працівником банку та, увійшовши в довіру, дізнався всі особисті дані власника рахунку. Через певний проміжок часу на мобільний телефон пенсіонера прийшло смс-повідомлення про успішне зняття готівки в розмірі 4 750 гривень. За допомогою ошуканий краянин звернувся до правоохоронців.

Правоохоронці наголошують краянам не довіряти аферистам. Шахраї користуються довірливістю громадян та під різними приводами знімають кошти з рахунків власників. Як результат, з електронних гаманців зникають чималі суми.

Пам’ятайте, працівники фінустанов не телефонують та не дізнаються конфіденційну інформацію. У випадку, якщо телефонний дзвінок пролунав у вашому помешканні одразу про подію повідомте працівників поліції.