Головна Новини Про що намагаються домовитися влада і профспілки

Про що намагаються домовитися влада і профспілки

15.03.2017 року в приміщенні Тернопільської обласної ради професійних спілок відбулося друге засідання робочої комісії по веденню колективних переговорів між управлінням освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та радою Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України на новий період.

Голова обласної організації профспілки Людмила Мокей ознайомила присутніх з базовим законодавством, яке регулює процеси підготовки й укладання колективних договорів та угод, а також проаналізувала зміни, запропоновані спеціалістами управління освіти і науки облдержадміністрації до проекту обласної Угоди. Увагу присутніх було акцентовано на тому, що Галузева Угода є нормативним актом соціального партнерства (п.1.2 Галузевої угоди), а її положення є обов’язковими для включення до колективних договорів, угод нижчого рівня. Соціально-економічні пільги та компенсації, які передбачаються колективними договорами та угодами нижчого рівня, не можуть бути нижчими від тих, що встановлені законодавством України, Генеральною та галузевими угодами (п.1.5. Галузевої Угоди).

Учасниками засідання було прийнято рішення внести відповідні зміни у проект обласної Угоди та направити його у районні, міські органи управління освітою й територіальні профорганізації для обговорення і збору пропозицій.