Головна Новини Про участь жінок у політичних процесах

Про участь жінок у політичних процесах

У Державному архіві Тернопільської області відбулася презентація дослідження громадської думки з питань участі жінок у політичних процесах в Україні та жіночого політичного клубу. Дослідження є частиною інформаційно-комунікаційної кампанії у рамках проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні».

Ні для кого не секрет, що жінок у політиці та вищих ешелонах влади в Україні дуже мало. Дослідження причин цього явища проводив у серпні-вересні 2016 року Центр соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень Сумського державного університету, опитуючи доросле населення в різних частинах України. Виявляється, що більшість опитуваних і чоловіків і жінок за збільшення кількості жінок у політиці. Основні причини низької кількості представниць непредставленої статі у владі: стереотипні погляди, щодо ролі жінок у суспільстві, небажання самих жінок займатися політикою, відсутність підтримки та ресурсів…

 

За статистикою, яку озвучила під час презентації Оксана Марків – слухачка Школи політичного лобі, за показником політичної участі жінок наша держава на 107-му місці серед 145-ти інших країн. Після останніх парламентських виборів кількість жінок, представлених у парламенті, становить близько 12%, проте це в 2,5 рази менше, ніж Україна повинна була досягти у 2015 році. Мова про Порядок денного сталого розвитку до 2030 року (ООН).

У презентації дослідження взяли участь також директор ДАТО Федір Полянський, регіональний координатор  проекту «Побудова жіночого політичного жіночого політичного лобі в Україні» Володимир Ханас

Матеріали дослідження передано на зберігання у фонди архіву

Проект «Побудова жіночого політичного лобі в Україні», впроваджується ВГО «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН – The United Nations Democracy Fund.

Викличним завданням проекту є створення громадянської платформи, яка всебічно підтримує збільшення представництва жінок на всіх рівнях прийняття рішень.
Світлина Ігоря Крочака