Головна Новини Про трагедії в Бабинцях роблять висновки в прокуратурі і МВС

Про трагедії в Бабинцях роблять висновки в прокуратурі і МВС

Матеріали службового розслідування щодо вбивства двох поліцейських у селі Бабинці Борщівського району очікують в Тернопільській обласній прокуратурі. Хто винен у трагедії будуть з’ясовувати на обласному рівні. Про це повідомили, як управлінні поліції, так і обласній прокуратурі.

«Службове розслідування проводили у Міністерстві внутрішніх справ України, а на початку тижня Хатія Деканоїдзе повідомила, що матеріали вже направили в Тернопільську обласну прокуратуру, – розповів Олександр Богомол, начальник ГНПУ в Тернопільській області. – Буде прокуратура оцінювати, як хто керував, в том числі і я, тому що хлопець другий загинув за 5 метрів від мене за 30 секунд до штурму. Дуже тяжка ситуація. Але зазначу, жоден з працівників поліції не втік з місця, не дозволив злочинцю втекти, у будинку була його теща, яка також могла стати жертвою, людина діяла неадекватно. Два таких поранення, які потягнули за собою смерть. Є багато випадків коли на війні руки-ноги відриває і люди живуть, а тут дві дробини попадає в шию і хлопця до лікарні не довезли. Друге поранення нашого працівника, який був у бронежилеті, касці. Він на 10 сантиметрів висунувся з-за рогу будинку, а стояв у безпечному місці. Мисливська куля з вертушкою, яку ще називають «торпеда», попадає в ключицю, рикошетить і пробиває легені, і людина за три хвилини померла. Розбираємось хто за те все буде відповідати. Всі об’єктивні матеріали були надані комісії, і в прокуратуру направлені. Висновки вже будуть за результатами розслідування прокуратури.».

Прокурор Тернопільської області В’ячеслав Перч 8 вересня під час прес-конференції повідомив, що матеріали службового розслідування у прокуратуру ще не надійшли, але їх очікують, і ця справа буде пріоритетною у розгляді.

«Матеріали службового розслідування очікуємо з Міністерства, – сказав обласний прокурор. – Буде пріоритетною ця справа. Якщо напишуть, що всі діяли в межах своїх повноважень, то треба буде через іншу призму дивитися, але думаю такого там не буде.».

В обласному управлінні Нацполіції також повідомили, що зараз збирають кошти на придбання квартир для дітей загиблих працівників. У подальшому також будуть цікавитися життям вдів двох поліцейських та підтримувати їх.

«Сотні тисяч гривень вдови вже мали отримати від держави, – зазначив Олександр Богомол. – Крім цього їм нададуть компенсацію, і за ініціативи Міністра також було прийнято рішення про забезпечення дітей загиблих житлом – в однієї вдови є хлопчик семи років, а друга жінка вагітна. Через свій фонд збираємо зараз кошти, а це кошти окремих вищих навчальних закладів МВС, люди одноденний заробіток перераховують в наш благодійний фонд. Від нашого управління одноденний заробіток – 260 тисяч гривень – вже перерахували для вдів. Щоб придбати квартири необхідно близько 600 тисяч гривень. Майже 400 тисяч вже є і думаю до наступного тижня ми всю суму зберемо. Хлопці загинули героїчно, і їхні сім’ї заслуговують на майбутнє. Ми будемо і далі слідкувати за життям цих жінок, дітей і допомагати цим сім’ям.».