Головна Новини Про прокурорів і мерів міста

Про прокурорів і мерів міста

Чим так привертають увагу громадських активістів м.Бережани? Таких містечок по Україні дуже багато і значна частка їх подібні між собою своїми вуличками, будинками, розташуванням адміністративних установ, закладів культури, культових споруд та історичних пам’ятників. Ніби все, як і у інших містах? Але це удавана схожість. Внутрішнє наповнення  становлять люди. Які проживають у цих містах. Вони  і створюють той мікроклімат, який притаманний  тій чи іншій громаді, пише Коло недовіри.

Вже майже десять років за справедливість бореться мешканка м.Бережани  Дяковська Марія Василівна, яка проживає по вул.С.Бандери, 28. Питання торкається  розподілу між мешканцями  будинку земельної ділянки, на якій знаходиться згаданий будинок та прилегла територія. Невже цього не бачить міський голова?  Чому одним все, а іншим «дуля»?

Перебуваючи  в м.Бережани нам довелось познайомитись з п.Марією, яка розповіла нам свою історію поневірянь по кабінетах можновладців для встановлення справедливості. Ознайомившись із наданими документами починаємо розуміти і поважати настирливість і мужність цієї жінки, що відстоює свої права та свободи в повний ріст в самих «справедливих» судах, в самих  «людяних» органах прокуратури та у «всенародно» обраних органах місцевого самоврядування.

Почнемо  цю історію з рішення виконкому Бережанської міської ради № 133 від 09.09.2016р. У преамбулі вказано, що

«розглянувши заяви гр.Дяковської М.В. від 06.07.2016р., від 19.07.2016р. та подані документи, враховуючи рішення ХХХ сесії Бережанської міської ради V скликання від 30.04.2010 року № 1033 «Про затвердження актів комісії», лист державної інспекції міського господарства  в Тернопільській області від 13.07.2012р. № 824 «Про результати перевірки» …, виконком Бережанської міської ради вирішив зобов»язати гр.Буцік Ганну Іванівну демонтувати тимчасову металеву конструкцію по вул.С.Бандери, 28/3 в м.Бережани у зв’язку з порушеннями протипожежного розриву між будівлями, який становить 12 метрів.

Начальнику відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури міської ради Халупнику З.О. довести дане рішення до гр.Буцік Г.І. та гр.Гурського Степана Степановича.

Контроль за виконанням рішення доручити першому заступнику міського голови Адамовичу П.П.

         Ми поцікавились, чи виконано згадане рішення виконкому? Нічого подібного не сталось! Мабуть, ніхто і не збирається його виконувати! Чому? Ми звернулись із відповідним запитом до міського голови і отриману відповідь оприлюднимо.  Але на даний час воно мало би бути виконаним,  вже минуло сім місяців, строк для цього  достатній. Так, чи ні, шановні ? Хочу звернути увагу читачів на ще одні обставини. У тексті самого рішення криються приховані відповіді причин невиконання- міська рада порушила строк розгляду заяви гр.Дяковської М.В., встановлений вимогами Закону України «Про звернення громадян». Чому заяви розглядались більше  місяця? Хто дозволив голові міста порушувати Закон? Чому з 2010 року  не вирішується питання на користь Дяківської М.В.?   Чи може  «своя сорочка» ближча до тіла? А хто буде  вирішувати питання членів громади? Так чи інакше, але оприлюднення наявної у нас інформації не буде сприяти зростанню авторитету  місцевих правоохоронних органів, суддів Суду та міського голови, адже саме вони своїми  незаконними рішеннями сприяли та сприяють до цього часу  «невирішенню» конфлікту між мешканцями будинку внаслідок однобокого ( упереджено-корупційного) підходу  до проблеми?

Різні думки спливають . Може не виконується рішення через те, що гр.Гурський С.С.  все таки колишній голова міської ради? Може корпоративна солідарність з ним теперішнього мера не дозволяє виконати це рішення? А може причиною не виконання цього рішення є те, що гр. Буцік Г.І. є мамою прокурорші Баранець Соломії Володимирівни? Може прокуратура заважає виконанню цього рішення, чинить тиск на голову міської ради або на п.Адамовича П.П.?

Активісти ВГО «Журналісти проти корупції»  будуть домагатись, щоб рішення суддів та органів місцевого самоврядування, які торкаються проблеми члена нашої організації Дяковської М.В. були виконані і справедливість була поновлена.