Головна Новини Прочан застерігають не пити води з деяких криниць по дорозі у Зарваницю

Прочан застерігають не пити води з деяких криниць по дорозі у Зарваницю

Відповідно до рекомендацій щодо забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя під час проведення всеукраїнської загальнонаціональної Прощі в с.Зарваниця, Тернопільського району, Тернопільської області 17-18 липня 2021 року представники Держпродспоживслужби здійснюють ряд заходів щодо недопущення поширення інфекційних захворювань та спалахів харчових отруєнь.

Спеціалісти Теребовлянського управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно із працівниками Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відбірали зразки води питної у криницях мешканців по маршруту проходження прочан в населених пунктах: смт.Дружба, с.Струсів, с.Тютьків, с.Золотники, с.Вишнівчик, с.Зарваниця.

За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено невідповідність води питної колодязної по фізико-хімічним показникам (завищений вміст нітратів) згідно ДСанПІН 2.2 4-171-10  у  3 колодязях с. Тютьків.

Спеціалісти Теребовлянського управління спільно із головою Микулинецької ОТГ, в яку входить с.Тютьків прийняло рішення про заборону використання води для пиття у вище зазначених колодязях.

На колодязях, вода у яких не придатна до споживання прикріплені інформаційні плакати «ВОДА ДЛЯ ПИТТЯ НЕ ПРИДАТНА». Просимо прочан не споживати воду з таких криниць!