Головна Новини Проти нападників на будинок ветерана АТО відкрито кримінальне провадження

Проти нападників на будинок ветерана АТО відкрито кримінальне провадження

В рамках розслідування кримінального провадження про напад у Тернопільській області на житло 24-річного учасника АТО, який, відбиваючи цей напад, смертельно поранив одного з чоловіків, слідством та прокуратурою було прийнято рішення відкрити ще одне провадження.

Проти нападників на будинок ветерана АТО відкрито кримінальне провадження щодо порушення недоторканності житла.

Про це кореспондента УНІАН повідомила керівник прес-служби прокуратури Тернопільської області Леся Гурецька.

Вона зазначила, що в рамках розслідування кримінального провадження про напад на житло 24-річного учасника АТО, який, відбиваючи цей напад, смертельно поранив одного з нападників, слідством та прокуратурою було прийнято рішення відкрити ще одне провадження – за ст. 162 Кримінального кодексу – порушення недоторканності житла. Гурецька уточнила, що наразі нікому з нападників підозри за цією статтею ККУ ще не вручено.

Також вона додала, що поки процесуальне керівництво у цій справі здійснює Теребовлянська місцева прокуратури, але не виключила, що у зв’язку з передачею справи про напад на ветерана до Головного слідчого управління Нацполіції у Києві процесуальне керівництво може змінитися. Крім того, Гурецька зазначила, що наразі клопотання про зміну ветерану запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання ніхто до суду не подавав.

Своєю чергою керівник Центру зв’язків з громадськістю поліції Тернопільської області Сергій Крета уточнив, що про зміну запобіжного заходу може клопотати або прокурор, або адвокат підозрюваного. Також він додав, що наразі ветеран ще перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, що ст. 162 Кримінального кодексу кваліфікує порушення недоторканності житла як незаконне проникнення до житла чи іншого володіння особи. Якщо проникнення вчинено із застосуванням насильства чи погроз, то такі дії караються позбавленням воля на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, на Великдень в селі Глещава на 24 річного ветерана АТО на його подвір’ї напали 6 осіб, він одного поранив ножем, від чого той помер за 300 метрів від місця нападу.