Головна Новини Проректора ТНЕУ намагалися скомпроментувати

Проректора ТНЕУ намагалися скомпроментувати

У Тернополі розгорівся скандал через фейковий акаунт у соцмережі Фейсбук.

В суботу ввечері в популярних в Тернополі спільнотах появився текст із критикою системи освіти, цін та політичної ситуації в країні від акаунту проректора ТНЕУ Зеновія Задорожного. Однак, дуже скоро користувач був видалений з Фейсбука, а провокативний текст пропав.

Як виявилося, акаунт від якого поширювали текст виявився фейком, а тексту такого професор ТНЕУ ніколи не писав. Про це справжній Зеновій-Михайло Задорожний, повідомив зі свого  акаунту у Фейсбуці.

“Тернопільський національний економічний університет часто перебуває в об’єктиві різноманітних засобів масової інформації. Сучасний інформаційний простір дозволяє швидко реагувати на події, висловлювати власні думки та погляди. Усім відомо, що Інтернет, а особливо соціальні мережі, є вагомим засобом впливу на суспільство. Та цей вплив може бути як позитивним, так і негативним. Все залежить від того, хто його використовує і в яких цілях.
На жаль, негативну сторону цього явища довелося відчути на собі. 16 лютого близько 21 години у Facebook-спільноті «Скандальна Тернопільщина» був розміщений допис від фейкового акаунту, створеного на ім’я Задорожного Зеновія-Михайла Васильовича. У записі йшлося про ніби то мою критику системи вищої освіти в Україні, недоцільності навчання в університетах, підкупність політичних партій, цінову політику у державі, корумпованість системи ЗНО… Хоча допис було майже одразу видалено, а акаунт заблоковано, я обурений такими діями людей, які хочуть заплямувати не стільки мою репутацію, а скільки імідж нашого закладу вищої освіти. Офіційно заявляю, що не маю жодного відношення до даної ситуації і глибоко стурбований тим, що моє ім’я було використане таким чином.
Припускаю, що даний інцидент пов’язаний з наближенням виборів ректора ТНЕУ. Адже саме у цей період знаходиться багато бажаючих скомпрометувати наш колектив, розбалансувати його єдність, вдаючись до ганебних провокацій. Ми маємо свою думку й будемо її відстоювати, не зважаючи на бажання певних сил вплинути на університетську спільноту.
Закликаю усіх аналізувати інформацію, представлену в Інтернет-просторі, довіряти перевіреним джерелам та офіційним ресурсам. Не дайте себе ввести в оману й потрапити під вплив брудних технологій” – повідомив Зеновій-Михайло Задорожний.