Головна Новини Прокурор який скоїв смертельне ДТП намагається уникнути покарання

Прокурор який скоїв смертельне ДТП намагається уникнути покарання

19 жовтня у Збаражі мав відбутись суд над підозрюваним кременецьким екс-прокурором Коваликом.

Широко відомий факт, що для прокурорів, суддів та інших високопосадовці в нашій країні «закон не писаний». Чому так? Бо маючи зв’язки вони легко виходять сухими із води. Однак так не має бути, бо всі оці маріонетки в руках режиму вбивають, гвалтують, обкрадають звичайний народ.

7 липня заступник прокурора Кременецького району Юрій Ковалик, будучи за кермом в стані алкогольного сп’яніння, спричинив аварію, в результаті якої загинула людина. Незважаючи на очевидні докази, окремі високопосадовці з оточення Ковалика всіма способами намагаються прикрити справу, впливаючи на слідство та пробуючи приховати докази, через що справа тягнеться ось уже більше трьох місяців. В той час у колишнього прокурора навіть не відібрали водійські права, обійшлись лише звільненням з правоохоронних органів та призначенням домашнього арешту, і то лише в нічний час.

«Правий сектор», будучи зацікавленим у тому, щоб розслідування і судові засідання були справедливими і об’єктивними, тримає цю справу під особистим контролем. Тому активісти ПС приїхали зранку в Збараж простежити за ходом судового процесу. Однак Ковалик не прибув до суду в зазначений час. Адвокат підозрюваного повідомив суддю в усній формі (хоч, за процедурою, він мав би подати письмову заяву перед початком засідання), що підозрюваний захворів і знаходиться в Шумській лікарні на стаціонарному лікуванні.

Активісти вирішили провідати Ковалика й особисто перевірити стан його здоров’я. Тож правосекторівці вирушили до Шумської лікарні з метою розшукати там екс-прокурора. Прибувши на місце, виявили, що підозрюваний в лікарні не перебуває. Як з’ясувалось, у цій лікарні працює тітка Ковалика, яка виписала йому, швидше за все, «липову» довідку про те, що у нього грип.

Для чого адвокат збрехав про перебування Юрія Ковалика в лікарні на стаціонарному лікуванні? Залишається невідомим.

Процес навмисне затягують. Екс-прокурор старається уникнути покарання, використовуючи своїх знайомих у правоохоронних органах. В поліції навіть не знають, де зараз знаходиться підозрюваний, що дає йому змогу втекти від справедливої кари.

Активісти ПС будуть продовжувати контролювати цю справу.

Джерело: Правий Сектор Тернопільщини.