Головна Новини Прокурору грозить довічне ув’язнення

Прокурору грозить довічне ув’язнення

1 ківтня в місті Дубно на Рівненщині сталася жахлива трагедія винуватцем, якої вважають прокурора прокуратури Тернопільської області Ігора Чайку.

Як йдеться в Ухвалі Рівненського міського суду Рівненської області Ігор Чайка, 01.04.2017, близько 19 год. 30 хв. – 19 год. 50 хв., перебуваючи у житловому будинку, на ґрунті особистих неприязних відносин зі своїм батьком – Вячеславом Чайкою та Вікторію Шаблій, діючи умисно, з метою протиправного заподіяння смерті останнім, за допомогою вогнепальної зброї – пістолета, марка і модель якого не встановлена, здійснив не менше двох пострілів в область тулуба та шиї мачухи, чим спричинив їй тілесні ушкодження у виді вогнепального наскрізного кульового поранення грудей з ушкодженнями лівої легені, аорти та легеневої артерії, масивної крововтрати, внутрішньо – грудної та зовнішньої кровотечі. Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть № 50 від 02.04.2017, смерть Вікторії Шаблій настала в результаті масивної крововтрати, внутрішньо-грудної та зовнішньої кровотечі, вогнепальних наскрізних кульових поранень грудей.

Відразу після заподіяння смерті мачухи, Ігор Чайка, продовжуючи свої умисні дії, з метою протиправного заподіяння смерті батька за допомогою вогнепальної зброї – пістолета, марка і модель якого не встановлена, здійснив не менше трьох пострілів в область передньої частини тулуба В’ячеслава Чайки після чого наніс останньому не менше двох ударів в ділянку голови руків’ям вогнепальної зброї, з якої здійснював постріли, чим спричинив йому тілесні ушкодження.

Однак, за версією слідства Ігор Чайка злочинний намір, в частині умисного протиправного позбавлення життясвого батька В’ячеслава Чайки, не довів до кінця з причин, які не залежали від його волі, оскільки потерпілий батько, після отриманих тілесних ушкоджень, зачинився у будинку та утримуючи вхідні двері, позбавив свого сина можливості вчинити всі дії, спрямовані на позбавлення життя.

Таким чином, Ігор Чайка підозрюється у вчиненні, при вказаних фактичних обставинах, злочину, передбаченого ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України, а саме – замаху на умисне вбивство двох осіб, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом особам.

04.04.2017 Ігору Чайці повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та допитано як підозрюваного.

Під час допиту підозрюваний показав, що 01.04.2017 під час конфлікту, який виник між ним та батьком, він діяв в межах необхідної оборони і при цьому захищався від агресивних дій батька

Так, будучи допитаним в якості потерпілого Вячеслав Чайка показав, що безпосередньо впізнав у особі, яка 01.04.2017 здійснила кілька пострілів у нього з вогнепальної зброї – пістолета, свого сина — Ігора Чайку, а також чув постріли відразу перед тим, як отримав вогнепальні поранення у будинку, де згодом виявив труп своєї дружини Вікторії Шаблій.

Прокурор Ігор Чайка підозрюється у вчиненні умисного, особливо тяжкого злочину, за який законом може бути призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як ми вже повідомляли, суд обрав міру запобіжного заходу Ігору Чайці — цілодобовий домашній арешт із застосуанням електронного браслета.