Головна Новини Прокурори і чиновники роблять спільні рейди в кар’єри

Прокурори і чиновники роблять спільні рейди в кар’єри

За інформацією Генерального прокурора України Юрія Луценка, на Теребовлянщині  лише 10% кар’єрів оформлені згідно чинного законодавства, а всі інші продовжують проводити незаконні видобування. Про це він заявив  під час представлення нового обласного прокурора Тернопільщини В’ячеслава Перча, яке відбулося 18 липня у Тернополі.

Під час розширеної наради у РДА, старостам сіл дано клич надавати оперативну інформацію про будь-яку підозрілу ситуацію із використанням надр як у межах сіл,  так і за їх межами. Також для того, щоб вивести “галузь” із тіні, у районі створена робоча група. Вчора вона розпочала свою діяльність. Група має наметі проводення обстеження земельних ділянок в районі на предмет незаконного видобутку надр (камінь, пісок, глина) суб’єктами господарювання та громадянами. До складу робочої групи увійшли представники райдержадміністрації, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування, повідомляє офіційний сайт райдержадміністрації.

Одразу після виїзду були підведені підсумки.   Нараду провів голова райдержадміністрації Юрій Ништа зі своїм заступником Андрієм Кундратом та керівниками правоохоронних органів району.

13903426_1280291555344927_562581271767203179_n 13932918_1280291715344911_7207378286020856630_n

Як зазначив керівник робочої групи, заступник голови РДА Андрій Кундрат, 2 серпня 2016 року обстежено земельні ділянки на території населених пунктів Кровинка, Варваринці, Дарахів, Кам’янка, Різдвяни, Гумниська, Острівець, Малів, Могильниця, Буданів.

В ході перевірки виявлено факт незаконного видобутку бутового каменю в с.Кровинка. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Відомості про дане правопорушення були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. В селах Різдвяни, Могильниця та Буданів виявлено недавно видобутий бутовий камінь, проте особи, які здійснювали незаконну діяльність на місці вчинення правопорушення були відсутні. В селах Варваринці, Дарахів, Кам’янка, Гумниська, Острівець, Малів незаконного видобування надр не виявлено.

Зі слів керівника Теребовлянської місцевої прокуратури Василя Лотоцького, при виявленні факту нелегального видобутку каменю, він вилучається в дохід держави,  а громадяни, які здійснювали видобуток караються штрафом від 8 до 15 тисяч гривень.

«Уже в перший день нашої спільної роботи є результат. В такому темпі продовжуватимемо і надалі, щоб довести розпочате до логічного завершення – до суду, – сказав Юрій Ништа. – Виїзди здійснюватимуться періодично з метою наведення порядку у цій сфері. Усі, хто хочуть здійснювати свою діяльність з видобування надр на території району повинні працювати законно».

Джерело: