Головна Новини Прокурори просять повідомити про злочини на Революції Гідності

Прокурори просять повідомити про злочини на Революції Гідності

evromaydan trnopil 27 (4)Виконувач обов’язків прокурора Тернопільської області Олег Галицький звернувся до громадян з проханням повідомити про відомі їм факти правопорушень, вчинених стосовно учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності, у тому числі надавати фото- чи відеоматеріали, на яких зафіксовано факти скоєння таких злочинів.

Як зазначив Олег Галицький, важливим завданням для органів прокуратури залишається встановлення винних осіб у вчиненні перешкоджання волевиявленню громадян під час Революції Гідності та притягнення їх до передбаченої законодавством кримінальної відповідальності.

Будь-яка відома інформація про факти тиску, перешкоджання чи переслідування учасників мирних акцій протесту допоможе слідчим органам встановити осіб, причетних до скоєння цих злочинів, та провести повне та об’єктивне розслідування фактів порушення прав громадян.

За кожним таким повідомленням, за наявності законних підстав, буде вжито заходи прокурорського реагування.

Окремо звертаємо увагу на діючий у Генеральній прокуратурі України «Реєстр проваджень про злочини під час Революції Гідності» http://rrg.gp.gov.ua/. У ньому зведено всі кримінальні провадження, що стосуються протидії протестним акціям, які розслідуються Генеральною прокуратурою України, слідчими підрозділами територіальних прокуратур та слідчими органів внутрішніх справ. Важливим розділом для слідства у цьому реєстрі є – «допомога слідству». Тому ще раз наголошуємо, що кожен відомий громадянам факт про правопорушення, вчинений під час Революції Гідності допоможе при розслідуванні цих злочинів.