Головна Новини Прокурори “вибивають” податкову заборгованість

Прокурори “вибивають” податкову заборгованість

грошіОргани прокуратури області постійно вживають заходи представницького характеру з метою захисту інтересів держави, у тому числі – щодо повернення до бюджету податкового боргу.

Зокрема, прокурор Заліщицького району звернувся до суду з позовом про стягнення з приватного підприємства податкового боргу у сумі понад 230 тис. гривень. У процесі розгляду судом позовної заяви, боржник сплатив до бюджету зазначену заборгованість у повному обсязі.

Окрім того, прокурор Чортківського району звернувся до суду в інтересах держави з позовом про стягнення з місцевого суб’єкта господарювання податкового боргу у сумі майже 20 тисяч гривень, який виник внаслідок несвоєчасної та неповної сплати узгоджених сум податкових зобов’язань.

Також прокурор Підгаєцького району направив до Тернопільського окружного адміністративного суду позов з вимогою щодо стягнення з боржника майже 15 тисяч гривень податкового боргу.

Загалом, у поточному році органи прокуратури області пред’явили до суду позовів про стягнення до бюджету 417 тисяч гривень податкової заборгованості.