Головна Новини Прокуратура оскаржує звільнення фірми Лила від земельного податку

Прокуратура оскаржує звільнення фірми Лила від земельного податку

lyloСьогодні, 25 лютого, прокуратура області звернулася до суду з позовом з вимогою визнати протиправним та скасувати рішення сесії Тернопільської міської ради від 27 січня 2015 року, яким одне з місцевих приватних підприємств у поточному році звільнено від земельного податку.

27 січня 2015 року на одному з місцевих інтернет-видань було опубліковано повідомлення під назвою: «Чому правоохоронці не помічають «ексклюзивність Лила?», у якому йшлося про те, що сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про звільнення в поточному році від сплати земельного податку комунальні підприємства та установа, а також – одне єдине приватне підприємство ТОВ «Тернопільбуд».

Прокуратура області відреагувала на вказане повідомлення. Результати опрацювання отриманих матеріалів засвідчили, що сесією міської ради прийнято вищезазначене рішення з порушенням низки вимог законодавства у сфері оподаткування та захисту економічної конкуренції.

У зв’язку з цим, прокуратурою області пред’явлено позов до Тернопільського окружного адміністративного суду про визнання протиправним п.1 рішення сесії Тернопільської міської ради від 27 січня 2015 року №6/55/14 «Про звільнення у 2015 році підприємств від земельного податку» та з вимогою його скасувати.