Головна Новини Продуктова паніка – штучна, харчів вистачить на усіх

Продуктова паніка – штучна, харчів вистачить на усіх

news-image-528f6e54395deВ тернопільських супермаркетах штучний ажіотаж – люди масово розкуповують олію, сіль, цукор, крупи. Невже в державі дефіцит цієї продукції? З таким запитанням ми звернулись до народного депутата України від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» – Тараса Юрика.

“Намагання посіяти серед українців продуктову паніку – дуже цинічно. Панічним настроям піддаються найбільше люди з найменшими доходами. Вони витрачають останні гроші на продукти, які їм не знадобляться найближчим часом. На інше необхідне грошей може не вистачити, а накуплене лежатиме мертвим вантажем”,- підкреслює нардеп.

Треба закликати людей заспокоїтись і купувати не будь-що, а лише те, що гарантовано знадобиться. Україна може годувати своїми харчами півсвіту, – переконаний Тарас Юрик.  Будь-які запити внутрішнього ринку буде легко задоволено, про жодну фізичну нестачу продуктів не може бути й мови.

В Україні є перевиробництво продуктів. Досі однією з найбільших проблем для виробників було потрапити у торгівельні мережі, їх просто туди не пускали.

“Росія розпочала підготовку масових заворушень у Києві та інших українських містах для проведення перевороту або революції. Майдан-3 хоче організувати Путін. Головна причина у тому, що атака на фронті захлинулася. Захопити всю територію за допомого війська без авіації та в умовах економічної блокади з боку Заходу – Росія не в змозі. Для дестабілізації ситуації низка банків почала спекуляції з курсом гривні”, – пояснює народний депутат.

Тож, найкраще, що можуть зробити для себе українці сьогодні – припинити паніку і не піддаватись на провокації російських спецслужб, відвідуючи псевдо мітинги та акції.