Головна Новини Продавці фальсифікованого алкоголю на Тернопільщині понесуть відповідальність

Продавці фальсифікованого алкоголю на Тернопільщині понесуть відповідальність

Наприкінці березня цього року співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області у ході проведення операції «Акциз» за процесуального керівництва прокуратури області припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи в складі трьох осіб. Вони виготовляли та реалізовували фальсифіковану алкогольну продукцію в скляній тарі та тарі бег-ін-бокс. Фальсифікатори  створили підпільне виробництво, а вже готовий товар реалізовували оптовими партіями покупцям на території Тернопільської, Львівської та Закарпатської областей.

Всього у порушників вилучили фальсифікованої алкогольної продукції на суму півмільйона гривень, спирту на суму 200  тис. гривень, 2 транспортних засоби, які були задіяні до незаконної діяльності, орієнтовною вартістю 500 тис. гривень, скляну тару для горілчаних виробів, обладнання для розливу фальсифікату.

У лютому цього року Тернопільський міськрайонний суд засудив вказаних осіб за незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху, незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, а також збут підроблених марок акцизного збору, вчиненому організованою групою.

Одному учаснику злочинної групи призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік та сплатою штрафу в сумі 51 тис. гривень у дохід держави. Кожному з двох інших учасників злочинної групи доведеться сплати штраф в сумі 51 тис. гривень у дохід держави. Крім цього, судом прийнято рішення про конфіскацію фальсифікованої алкогольної продукції, обладнання для її виготовлення та підроблених марок акцизного податку.

Всього з початку 2019 року співробітники податкової міліції Тернопільщини з незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму понад 7,4 млн гривень. Крім цього, вручили повідомлення про підозру 4 особам, які займались незаконним виготовленням та збутом фальсифікату. Суди прийняли рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 5,8 млн гривень.