Головна Новини Продавець генератора потрапив на гачок афериста

Продавець генератора потрапив на гачок афериста

Аферист обдурив чоловіка, який продавав в Інтернеті генератор. 

До поліцейських звернувся 28-річний мешканець обласного центру. Він розповів, що хотів продати генератор. Для цього розмістив оголошення на спеціалізованому сайті з купівлі-продажу товарів у мережі Інтернет. Через деякий час до нього зателефонував нібито покупець і домовився про оплату та купівлю пристрою. Він попросив продавця заповнити свої дані та  реквізити банківської карти у його  мобільному банкінгу, мовляв він так швидко переведе гроші. Аферист скинув фейкове посилання, а потерпілий перейшов за ним та виконав його прохання. Як результат, втратив весь залишок на картці – понад 2 тисячі гривень.

Чоловік зрозумів, що його ошукали, і написав заяву в поліцію. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські вкотре застерігають: під час угоди не переходьте до інших месенджерів та за сторонніми посиланнями, які вам надсилають потенційні покупці або продавці. Завжди перевіряйте адресу сайту, на якому робите угоду. Не довіряйте отриманим скріншотам, їх можна підробити.

Нікому не повідомляйте тризначний CVV-код на звороті карти, баланс та термін дії, коди-підтвердження від банку в SMS. Якщо ви продаєте товар, то 16-значний номер картки — єдине, що можна вказувати при торгах онлайн.