Головна Новини “Пробіжи за Vоїнів”: у Тернополі долучаються до всеукраїнського забігу

“Пробіжи за Vоїнів”: у Тернополі долучаються до всеукраїнського забігу

Забіг “Поважаю воїнів, біжу за героїв України” відбудеться в Тернополі 25 серпня. До нього запрошують долучитись усіх тернополян.

“Шаную воїнів, біжу за героїв України” – це нова традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів. Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав нас від війни, подякувати та підтримати близьких наших героїв, зазначають організатори.

Місцеві жителі зможуть долучитись до всеукраїнської ініціативи 25 серпня, старт – о 10 ранку від Надставної церкви.

– Маршрут пролягатиме по набережній, до тенісних кортів, – розповідає один із учасників забігу Роман Павлишин. – Це такий символічний маршрут. Ми пробіжимо за тих хлопців, які вже ніколи не не зможуть пробігти. Ми маємо пам’ятати наших героїв. Ініціатори забігу в Тернополі закликають долучатись усіх небайдужих, ветеранів, воїнів, волонтерів. Окрім Тернополя такий забіг пройде ще у сімох українських містах. Організатор забігу – ініціатива Voiny.

– Пробіжи в цей день за загиблого героя, де б ти не був! Зроби фото/відео звіт про те, за кого ти пробіг та поділись на своїй сторінці під #вшануй, пишуть Voiny на сторінці у соцмережі.

До забігу приєднуються Тернопіль, Коломия, Чернівці, Луцьк, Суми, Дніпро, Миколаїв, Житомир. Зазначимо, Всеукраїнський Забіг у пам’ять полеглих заснований агентством Republic у рамках ініціативи Voіny. Voіny – це перший в Україні соціальний проект, мета якого – підвищити обізнаність українського суспільства про загиблих воїнів, ввести єдину процедуру поховання і заохотити до почесного вшанування захисників України.