Головна Новини При призначенні прокурори пройдуть “сім кіл пекла” у заступників

При призначенні прокурори пройдуть “сім кіл пекла” у заступників

prokuraturaТернопільського обласного прокурора, прокурора міста Тернополя та прокурорів районів Тернопільщини на посади будуть призначати по-новому. Віктор Шокін своїм наказом частково змінив порядок розгляду матеріалів про призначення на посади прокурорів областей та їх заступників, а також міських, районних, міжрайонних та районних у містах прокурорів.

Відповідно до наказу, матеріали на призначення вказаних прокурорів будуть погоджуватись усіма заступниками Генерального прокурора. Крім цього кандидати проходитимуть відповідні співбесіди для з’ясування фахового рівня та підготовленості до виконання службових обов’язків на керівних посадах.

Таким чином призначення будуть здійснюватися лише після ретельного вивчення кандидатур кожним із заступників Генерального прокурора України.

Зміни порядку призначення дозволять значно підвищити рівень вимог до професійних якостей кандидатів, які претендують на заняття керівних посад в регіональних прокуратурах і позбавитись практики одноосібного прийняття рішень.

Додамо також, що Віктор шокін пообіцяв звільнити всіх наближених до Махніцкого і Яреми прокурорів областей. А в цей перелік потрапляє прокурор Тернопільщини Д. Гулкевич.