Головна Новини Приїхали і не допомогли: дружина, яка втратила чоловіка, звинувачує лікарів “швидкої” у...

Приїхали і не допомогли: дружина, яка втратила чоловіка, звинувачує лікарів “швидкої” у халатності

Михайло був мисливцем, не мав жодних захворювань та вів активний спосіб життя. Раптово йому стало погано та він знепритомнів. Нажахана дружина викликала карету швидкої допомоги, але згодом пошкодувала про це.

У Юлії із чоловіком Михайлом було все: щаслива сім’я, буденні радості та любий синочок. Пара будувала плани на майбутнє, щоправда, омріяному не судилось здійснитись. Жінка розповідає, чоловікові вдома раптово стало погано і через кілька годин він помер. У нещасті Юля звинувачує медиків “швидкої”.

– Чоловікові стало погано в будинку, я викликала швидку. Вони приїхали швидко, але ніякої медичної допомоги моєму чоловікові вони не надали. Людина була жива але непритомна на той момент. Коли зайшли в приміщення і на відстані 4- 4,5 метра, не доходячи до мого чоловіка, вони відразу констатували, що це є смерть, – розповідає Юлія Бабій, яка втратила чоловіка.

Жінка продовжувала благати про допомогу. Вимагала, аби медики зробили хоч щось, аби врятувати життя Михайла. Зі слів Юлії, замість того, щоб виконувати свої професійні обов’язки, медики почали ображати чоловіка.

– Цей фельдшер Садовий став і почав ображати чоловіка. Казав, що вже його відкачував, що він таблеток десь наївся. А потім каже, а дійсно, я помилився, – каже пані Юлія.

Після того, як жінка написала заяву та звернулась до слідчих, аби ті розібрались в історії й покарали винних, з’явились нові подробиці. Медики в карті виправили коректором годину смерті. Юлія запевняє, смерть зафіксували о 21:20, а виправили на 20:50.

– Зараз є висновок на руках експертизи, що він отруївся чадним газом. То як тоді двох річна дитина там знаходилася і не отруїлася, – зауважує громадський активіст, екс-радник голови ТОДА Володимир Кулак. – Люди отак безвідповідально відносяться. Не задумуються, що завтра вони можуть бути на їхньому місці. З таких трагедій потрібно робити висновки.

Наразі триває досудове розслідування. Юлія зі сльозами на очах запевняє, за правду буде боротися до кінця. Хоче, щоб історія її чоловіка допомогла врятувати не одне людське життя.

Оксана Рогачук, Віталій Куземко, Володимир Сосна, Т1 Новини.