Головна Новини Причавив ногу дитині, а потім облаяв: тернопільські водії 13-ої маршрутки знову «відзначились»

Причавив ногу дитині, а потім облаяв: тернопільські водії 13-ої маршрутки знову «відзначились»

Вже не вперше тернопільські водії саме 13-го маршруту потрапляють у скандальні новини через своє непрофесійне, а часом навіть грубе та хамовите ставлення до пасажирів.

То один із водіїв 13-ки картку загубить до валідатора і квитка не може видати пасажирам ще й при цьому хамить, то просто хамить без причини та грубо себе поводить, використовуючи при цьому м’яко кажучи не надто приємні слівця та жести. Однак останній неприємний випадок, який трапився 8 березня, становив загрозу здоров’ю дитини. Водій маршрутки придавив її дверима, а потім з допомогою нецензурної лексики виказував дівчинці свою правоту та позицію, мовляв я не винуватий, пишуть Тернополяни.

Про це на своїй сторінці у facebook розповів батько маленької тернополянки – очліьник «Громадянського руху “Хвиля”» у Тернополі Олексій Станько.

«Сьогодні так вийшло , що мій батько забирав зі школи мою старшу доньку, і як завжди вони громадським транспортом прямували додому, та сьогодні водій маршрутного таксі під номером 13 (державний номерний знак 0867, ТОВ «Мега-Сервіс») мало того, що придавив дверми дитину, ще і матом виказував невдоволення та свою позицію, зовсім незважаючи на те, що спілкується із дитиною, а у салоні транспортного засобу повно інших пасажирів! Мабуть недавні події та суттєве підвищення ціни на проїзд так і не вирішило проблему низько кваліфікованого сервісу та персоналу. Перевізники надалі змушені набирати на роботу справжнє бидло, а може проблема в іншому, і потрібно змінити «менеджерів» в апараті ТМР або вимоги до перевізників?Усім ж відомо, що це не поодинокі випадки!» – йдеться у дописі.

Ми поспілкувалися із Олексієм Станько. Батько дитини запевнив, що все обійшлося, нога дівчинки ціла та неушкоджена.

– На щастя, немає підстав звертатися за медичною допомогою. Коли стався інцидент, ми нікуди не звернулися, оскільки був державний вихідний. Попри це, в будь-якому випадку ми писатимемо звернення в управління транспорту. Єдиний приємний момент у такій ситуації – це те, що інші пасажири не сиділи осторонь, а обурилися на водія – включилися у конфлікт, – каже Олексій Станько. – Попри це, ситуація із шоферами громадського транспорту залишається складною та неприємною. Вони продовжують по-хамськи себе вести. Ні для кого не є абсолютним і грандіозним секретом, що міське управління транспорту лобіює інтереси певних фірм; ніхто не виставляє прозорих тендерів для того, щоб зайшли навіть немісцеві якісь перевізники і надавали послугу так, як це повинно бути.

Нагадаємо, останнім скандальним випадком стала ситуація із грубим ставленням водія 13-ої маршрутки до пасажирів. Тоді справа дійшла до того, що шофера відсторонили від роботи на певний термін.