Головна Новини Принесли себе в жертву: мати з доньками, що померли від голоду в...

Принесли себе в жертву: мати з доньками, що померли від голоду в Тернополі, були у секті Мунтяна

Моторошний випадок, що трапився у Тернополі сколихнув всю країну. У багатоквартирному будинку, де є безліч сусідів, зачинені у квартирі помирали від голоду старенька мати і дві її доньки. Старше 55-річну Любов медики ще намагалися врятувати. Однак виснажений багатоденним голодом організм відмовився працювати, жінка померла на лікарняному ліжку…

Сусіди померлих мало що можуть сказати про жінок. Кажуть були трохи відлюдькуваті, віталися і все. Матері Стефанії було 78 років, старшій доньці Любі, яка працювала санітаркою у лікарні, та згодом звільнилася, 55 років, а молодшій Людмилі – 50. Сусди не надто звернули увагу, що вже тривалий час з квартири жінок ніхто не виходив. Дивним було те, що навіть платіжки, які розносить поштарка, так і стояли запханими у двері. Забили на сполох, коли в під’їзді відчувся дуже сильний неприємний запах, повідомляють Надзвичайні новини.

Викликали рятувальників, поліцію. Зайшовши всередину квартири, оторопіли від побаченого. На дивані біля бездиханних тіл матері і сестри лежала ледь жива Люба. Її забрали в лікарню. Медики докладали всіх зусиль, щоб врятувати жінку, однак не судилося…

Експерти приголомшили результатами судово-медичної експертизи. Жодних слідів насильницткої смерті не було, жінки померли страшною смертю – від голоду і спраги.

Сусіди досі не можуть повірити у те, що трапилося. Кажуть жінки не розкошували, але й не були бідними. Мати мала пенсію, старша донька заробляла які не які, але кошти, на хліб точно вистачило б. Більше того, згодом з’ясувалося, що в квратирі, направду, зовсім не було їсти, лише стояла пляшка олії на столі. Ошелешив той факт, що в оселі знайшли чималу суму – майже 13 тисяч гривень.

Тернополяни переконані, у всьому винна секта, яку відвідували жінки. Жителі будинку неодноразово бачили до жінок приходили дивні люди – це були жінки, всі як одна у білих хустках і довгих до пілоги спідницях. Кажуть раніше по суботах вони збирали в квартирі померлих і співали.

Подейкують, що саме через секту мати з доньками відвернулися від усіх родичів і дрізів, оскільки ті навідріз відмовлялися приймати їхню віру.

Одна із сусідок переконана, що жінки “зв’язалися із Мунтяном”. Більше того люди кажуть, що жінки не просто померли, а принесли себе в жертву і до цього ретельно готувалися. Напередодні старша донька звільнилася з роботи, винесли з дому усю їжу, зачинилися і тихо чекали на смерть. А гроші, які знайшли в квартирі, жінки свідомо залишили на те, щоб їх похоронили.

Родичі сподіваються, що поліцейські не залишать цю справу, а візьмуться за цю секту, щоб подібні трагедії більше не повторялися.