Головна Новини Призовник який випав з вікна сирота (подробиці)

Призовник який випав з вікна сирота (подробиці)

Службове розслідування та кримінальне провадження порушили за фактом, який трапився 20 травня близько 17-ої години на збірному пункті Тернопільського обласного військового комісаріату. Близько 13-ої години на збірний пункт прибув призовник Бережанського ОМВК. Він був першим із призовників, яких незабаром мали відправити до війська. Інших хлопців ще не було. Час від часу молодий чоловік відпрошувався у чергових зміни то в туалет, то покурити. Вкотре він відпросився в туалет близько сімнадцятої години. А за кілька хвилин наряду по збірному пункту довелося надавати першу медичну допомогу призовнику…

У Тернопільському військкоматі повідомили, що призовник Бережанського ОМВК, намагаючись самовільно залишити розташування призовного пункту, здійснив спробу спуститися з п’ятого на перший поверх будівлі по карнизу, зірвався та впав на дах сусідньої будівлі. Внаслідок цього він отримав травми різного ступеню тяжкості. Після надання першої медичної допомоги його транспортували до лікарні. У військкоматі також зазначають, що загрози його життю немає.

  • Хлопець сирота, але має дівчину, – розповів підполковник Володимир Богданов, військовий комісар Бережанського об’єднаного військового комісаріату. – Ми спілкуємося з його дівчиною і мамою дівчини. 20 травня ввечері були в лікарні, дізнавалися стан справ. Хлопець перебував у медикаментозному сні і з ним поспілкуватися не було можливості. Після брифінгу поїдемо ще поспілкуватися, якщо дозволять лікарі. У рідних цікавилися, яка потрібна допомога. Окрім того, що ми посадовці ми так само батьки, і хочемо щоб все було добре, і хлопець залишився здоровим.

Що змусило хлопця зважитися на такий крок у військкоматі не розуміють.

  • Постраждалий із 1992 року народження, – додає Володимир Богданов, військовий комісар Бережанського об’єднаного військового комісаріату. – До 2015 року мав відстрочку з різних причин, а з 2015 року не з’являвся у військовий комісаріат, ухилявся від проходження військової служби. У результаті розшукових заходів, разом з правоохоронними органами, його знайшли, призвали і направили на обласний збірний пункт для проведення контрольного медичного огляду і в подальшому відправлення у війська. Що спонукало його до такої дії? З мого досвіду проходження військової служби, участі в АТО, скажу, що шокований такими випадками коли люди калічать себе, щоб тільки не йти в армію. За цим випадком буде проведене службове розслідування та кримінальне провадження. Результат ми оприлюднимо, але не можу уявити на що розраховують ті призовники, які доводять себе до каліцтва.

Подібний випадок трапився і минулого року. Тоді призовник вистрибнув з вікна п’ятого поверху, щоправда з іншого місця.

  • Минулорічний випадок трапився також із призовником 1992 року народження, – повідомив полковник Леонід Нечепорук, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату. – При спробі самовільно залишити Тернопільське ОЗП впав з висоти, отримав травму, перебував на лікуванні і зараз звільнений. Має другу групу інвалідності, призовною комісією ОМВК визнаний непридатним до військової служби. Проживає у селі Біла, отримує пенсію по інвалідності, поки не працює, претензій до військового комісаріату не заявляв, кримінальна справа закрита.

На скільки часу затягнеться розслідування випадку, що стався 20 травня, у військкоматі не можуть сказати. Але, за словами заступника військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом підполковника Андрія Миськіва, проміжні результати службового та кримінального розслідування мають бути до 12 червня.