Головна Новини Призовників примусово приводитимуть у військкомати поліцейські

Призовників примусово приводитимуть у військкомати поліцейські

Міністерство оборони України визначило, що у Збройні сили України з Тернопільщини мають направити майже 500 молодих людей. Йдеться про проходження строкової військової служби. Строкова служба – обов’язок громадянина України, визначений Конституцією. Призиву підлягають молоді люди від 18 до 27 років. Указ Президента про призив на строкову військову службу вступив у дію 5 квітня, тож юнаки мали з’явитися у військкомати, навіть не отримавши повістки, ще 15 квітня.

«29 березня вийшов Указ Президента про звільнення в запас строковиків, які вислужили свої терміни та призов на строкову військову службу, – зазначив майор Петро Сирко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу комплектування та призиву ТОВК. – Відправці у військові частини підлягають 20-річні. За рішенням обласної призовної комісії 18-19-літні проходять медогляд та отримують відстрочку від призиву. Юнаки 97-98 років народження – до 31 грудня 16 року, а 1996 року – до дати народження. Ті, хто підлягає призиву зобов’язані з’явитися у військові комісаріати в строк, який зазначений у повістці, з відповідними документами. Якщо повістка з незалежно яких причин не прийшла, то призовники зобов’язані з’явитися у військові комісаріати не пізніше 10-ти днів з початку дії указу Президента. Нагадаю, що відповідно до законодавства, організація проведення призову покладається на державні міські органи влади у взаємодії з військовими комісаріатами. Призовників в зону АТО не відправляють. Вони перебувають у місцях постійної дислокації військових частин.».

Цьогорічний весняний призив триватиме з 5 травня до 30 червня. Обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський зазначив, що тих, хто не прибув своєчасно у комісаріати буде розшукувати і примусово приводити до них поліція. За ухилення від строкової служби передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.