Головна Новини Визначилися з людиною яка буде організовувати антикорупційний суд

Визначилися з людиною яка буде організовувати антикорупційний суд

Тимчасово виконуючим обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду призначено Жукова Олексія Володимировича.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює дії щодо реєстрації новоутвореного суду як юридичної особи, забезпечення необхідних дій для належного початку його роботи та представництва такого суду як органу державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами. Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює вказані повноваження керівника суду як юридичної особи до моменту призначення, обрання чи переведення на посаду судді такого суду щонайменше одного судді та продовжує здійснювати виконання обов’язків керівника апарату суду до призначення відповідного керівника апарату суду згідно з процедурами, визначеними законодавством про державну службу, з урахуванням особливостей, визначених Законом України “Про судоустрій і статус суддів”.

Наказом Державної судової адміністрації України від 19 лютого 2019 року № 56/к тимчасово виконуючим обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду призначено Жукова Олексія Володимировича.

Жуков О. В. з 28 березня 2018 року обіймає посаду заступника начальника управління з питань об’єктів державної власності – начальника відділу адміністрування нерухомим майном Державної судової адміністрації України.

Біографічна довідка:

Олексій Жуков народився 5 грудня 1978 року в місті Києві.

У 2006 році отримав вищу освіту в Київському національному університеті внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”. У 2011 році здобув кваліфікацію магістра за спеціальністю “Правознавство” в Київському національному університеті внутрішніх справ.

Загальний трудовий стаж складає більше 19 років, стаж державної служби – більше 15 років.

Обіймав посади спеціаліста з питань містобудування та архітектури, завідуючого відділом, начальника відділу Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації; головного спеціаліста Головного управління житлового господарства Виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації; помічника прокурора, старшого помічника прокурора, старшого слідчого, прокурора, старшого прокурора Прокуратури м. Києва; старшого прокурора, прокурора Генеральної прокуратури України. Здійснював повноваження щодо державного (публічного) обвинувачення у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також представництва інтересів громадян або держави в судах.

З березня 2018 року обіймає посаду в Державній судовій адміністрації України.

За повідомленням прес-служби ДСА України