Головна Новини Придатні до служби чоловіки просто не приходять на відправку до війська

Придатні до служби чоловіки просто не приходять на відправку до війська

арміяПрокуратура Підгаєцького району здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях стосовно місцевих жителів за фактами ухилення від призову на строкову військову службу та – за мобілізацією.
Як повідомив прокурор Підгаєцького району Іван Кренцель, один з місцевих жителів отримав повістку у військомат, пройшов медичну комісію та відповідно до медичного висновку був визнаний придатним до військової служби. Однак військовозобов’язаний не з’явився на відправу до військової частини.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 335 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу).
Також отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію ще один місцевий житель. Будучи придатним до військової служби, чоловік не з’явився на відправу до військової частини.
За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).
У кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.
Довідково: санкція ст. 335 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 3 років, а ст. 336 КК України – позбавлення волі на строк до 5 років.