Головна Новини Представники місії ОБСЄ відвідали Тернопільщину

Представники місії ОБСЄ відвідали Тернопільщину

12 лютого 2020 року з робочим візитом до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області завітали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Давід Піґе – керівник групи спостерігачів та Драган Гаговіч – спостерігач.
Предметом розмови стали питання, пов’язані зі станом довкілля в регіоні, дотриманням вимог природоохоронного законодавства, реалізації програм з охорони довкілля, які розробляються та втілюються Тернопільською ОДА, а також процесом реформування природоохоронної галузі. На питання членів місії ОБСЄ відповідали в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Юрій Рослий та перший заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА Олександр Панчук.
Довідково:
21 березня 2014 року Постійна Рада ОБСЄ ухвалила рішення направити в Україну Спеціальну моніторингову місію, що складається з цивільних спостерігачів.
Ціль роботи Місії – це збір інформації, звіт про ситуацію з безпекою та встановлення фактів, зокрема, про конкретні події на місцях. Спостерігачі спілкуються з представниками влади на всіх рівнях.