Головна Новини Представники «Блоку Петра Порошенка» взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника...

Представники «Блоку Петра Порошенка» взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України

Представники Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня. Зокрема, поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні, відкриття якого відбулося сьогодні.

За словами секретаря міськради, депутата від «Блоку Петра Порошенка» Віктора Шумади, день для урочистого відкриття та освячення пам’ятника  Героям Небесної Сотні символічний.

«У День захисника України гріх не вшанувати молодих хлопців та дівчат, котрі поклали своє життя під час Євромайдану. Ця свідома молодь заслуговує на пошану і я сподіваюсь, що цей пам’ятник щодня нагадуватиме тернополянам про буремні події Євромайдану та звитягу юних героїв», – наголосив Віктор Шумада.

Окрім того, партійці поклали  квіти до могил воїнів АТО на Микулинецькому кладовищі,  пройшли святковою ходою центром міста та взяли участь у святковому параді та врученні нагород військовослужбовцям.

«Також потрібно вшанувати тих, хто став добрим прикладом для наслідування сьогоднішнім бійцям, котрі знаходяться в зоні АТО. Адже сьогодні -74 річниця утворення УПА. Наша історія зайвий раз демонструє, що ні колись, ні нині українці не корились загарбникам, а боролись за свою незалежність. І це вселяє тверду віру в перемогу», – зазначив керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації «Солідарності» Володимир Дзудзило.

Довідково: Пам’ятник Героям Небесної Сотні заввишки 9 метрів (без постаменту), а сама фігура – близько 3 метрів. Над скульптурою працювали переможці бліц-конкурсу – Заслужений художник України Роман Вільгушинський та Заслужений архітектор України Іван Жовнич.

Композиція символізує декоративний вихор, на якому зображена незахищена фігура юнака як невинної жертви та Ангела – символу слави Героїв Небесної Сотні.