Головна Новини “Працівники банку” ошукали жителя Кременеччини на 15 000 гривень

“Працівники банку” ошукали жителя Кременеччини на 15 000 гривень

Саме через свою безпечність майже не щодня жителі Тернопільщини втрачають свої заощадження. Крани допомагають невідомим спустошувати свої кишені, повідомляючи конфіденційну інформацію, завдяки якій аферисти знімають готівку.
Афера відбувається наступним чином: спершу на мобільний телефон надходить дзвінок. Незнайомець представляється працівником банківської установи та повідомляє, що електронний гаманець людей заблоковано через збій системи або інші технічні причини.
Чоловік входив в довіру та дізнається всю конфіденційну інформацію задля відновлення картки, але насправді знімає всю готівку з карткового рахунку.
Краяни розуміють, що їх ошукали лише коли отримують сповіщення про успішно здійснену транзакцію.
Від такого роду афери потерпів й житель Кременця. Як результат заявник позбувся п’ятнадцяти тисяч гривень. За допомогою він звернувся до поліцейських.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.
Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, поліцейські радять бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Ніколи і ні за яких умов не виконуйте у банкоматі дії, які вам диктує по телефону незнайомець.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/psevdopracziniki-banku-oshukali-zhitelya-kremenechchini-na-15-000-griven/