Головна Новини Пракування ласий шматок для міської влади

Пракування ласий шматок для міської влади

На Тернопільщині міські ради порушують законодавство в сфері організації паркурвання, оскільки вВідповідно до чинного законодавства організація діяльності суб’єктів господарювання на ринку паркування автотранспортних засобів покладена на органи місцевого самоврядування.

Саме їх рішеннями виділяються земельні ділянки під майданчики для платного паркування, визначаються на конкурсних засадах оператори цих парковок та встановлюються чи погоджуються ціни на дані послуги.

При дослідженні даного ринку відділенням встановлено, що ряд міських рад не в повній мірі виконують свої повноваження в цій сфері,  внаслідок чого обмежується конкуренція.

Відділенням рекомендовано Кременецькій та Чортківській міським радам  припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме розробити та належним чином затвердити основні умови провадження діяльності з паркування, затвердити Порядок проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів  та визначити суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів  на  конкурсних засадах.

Стосовно дій Бучацької міської ради розглянута справа. Цей орган місцевого самоврядування надав право здійснювати послуги паркування фізичній особі-підприємцю без проведення відповідного конкурсу та не погодив його тарифи.

На виконання рішення відділення Бучацька міська рада затвердила положення про порядок конкурсного відбору підприємств з утримання об’єктів благоустрою, оголосила конкурс та затвердила тариф на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів.