Головна Новини “Практично не можу зігнути ногу”: Підручний сьогодні перенесе операцію на коліні

“Практично не можу зігнути ногу”: Підручний сьогодні перенесе операцію на коліні

31-річний український біатлоніст Дмитро Підручний перенесе операцію на травмованому коліні. Про це повідомила Федерація біатлону України, а також сам Дмитро підтвердив у коментарі Суспільне Спорт.

Капітан чоловічої збірної України зіштовхнувся з проблемами з коліном під час фінальної підготовки до сезону 2022/23, через що пропустив частину останнього передсезонного збору. На першому етапі Кубка світу Підручний стартував лише у естафетній гонці, після чого його не заявили на наступні старти.

Тренер збірної України Юрай Санітра казав, що в Австрії Підручний пройде додаткове медичне обстеження. За результатами цього обстеження було прийняте рішення про хірургічне втручання. Операція відбудеться у четвер, 8 грудня, у німецькій клініці.

“Загалом почуваюсь нормально, якщо не враховувати коліна. Воно болить дуже сильно, практично не можу зігнути ногу”, – пояснив у коментарі Суспільне Спорт Дмитро Підручний.

Як розповів Підручний, його стан погіршився після старту в естафеті. Також Дмитро конкретизував, що попередні обстеження не вказували на наявність проблеми у меніску, його лікували від проблеми зі зв’язкою.

“Стан погіршився після естафети. За п‘ять днів до виступу в ній я вже не відчував ніякого болю в коліні. Попередні обстеження, які ми робили вдома, та симптоми і ознаки попередні не вказували жодним чином на те, що є проблема з меніском. Було видно, що є проблема зі зв‘язкою, її лікували. Уже за п‘ять днів до естафети коліно не турбувало, тому Юрай Санітра вирішив поставити мене на гонку. Перше коло я пройшлв без проблем, а наприкінці другого я почав відчувати біль в коліні. Вже на третьому тримався «на зубах». Важко йшов на заключному колі, бо біль був дуже сильний”, – розповів Підручний.

Точний термін відновлення Дмитра Підручного буде відомий після операції, однак за попередньою інформацією він пропустить 4-6 тижнів після хірургічного втручання. Таким чином, Підручний точно пропустить усі грудневі старти, а також, найімовірніше, січневі також. Його повернення може відбутися перед чемпіонатом світу у лютому.

Перед стартом сезону в інтерв’ю Суспільне Спорт Дмитро Підручний заявляв, що ніякого хірургічного втручання “не має бути”. Однак травма українця виявилася серйознішою.

“Чи буде хірургічне втручання? Ні, звичайно, хірургічних не має бути, не настільки все так серйозно. І я сподіваюся, що до цього не дійде. Лікуємо — у нас є і ударно-хвильова терапія, і лазер є, і ультразвук, і мазі, компреси, ну, все, що можемо, все, що у нас є в наявності”, – казав раніше Дмитро.

Дмитро Підручний: головні досягнення

  • Учасник трьох Олімпійських ігор (2014, 2018 та 2022 роки). Найкращий результат – 13-е місце у спринті та персьюті на Олімпіаді у Пекіні.
  • Підручний – чемпіон світу 2019 року у гонці переслідування. Загалом на його рахунку три фініші у топ-10 на рівні чемпіонату світу (всі – у 2019 році): четверте місце у спринті та десяте у масстарті.
  • “Золото” чемпіонату світу – єдиний подіум у кар’єрі Підручного в особистих гонках на рівні ЧС чи Кубків світу. Крім цього, він чотири рази ставав призером естафет: у 2020-му – чоловічої (етап в Нове-Место), а у 2015, 2017 та 2020 роках – змішаних (в Нове-Место та двічі в Контіолахті).
  • Найкращі результати у загальному заліку Підручний показав у сезонах 2018/19 та 2019/20, закінчивши їх на 18-му та 17-му місцях відповідно.
  • У сезоні 2021/22, який для Підручного закінчився достроково, його найкращим результатом в особистих гонках стало сьоме місце на етапі Кубка світу в Обергофі.