Головна Новини Правоохоронці Тернопільщини продовжують виявляти незаконну порубку лісу

Правоохоронці Тернопільщини продовжують виявляти незаконну порубку лісу

Профілактичні відпрацювання щодо законності вирубки лісових масивів Бережанського району проводять поліцейські. Для ефективності роботи працівники поліції співпрацюють з Бережанським лісомисливським господарством. Особлива увага зосереджена на законності заготівлі лісу в заповідних, заказниках. Під час спільних профілактичних заходів працівники лісової охорони та правоохоронці виявили незаконну порубку лісу у урочищах Криве та Кривуля. Збитки – понад 10 тисяч гривень.
Факт незаконної порубки задокументували бережанські поліцейські і у зоологічному заказнику місцевого значення «Звіринець», що належить до Бережанського лісомисливського господарства. Правоохоронці встановили, що житель райцентру зрубав дерева породи граб. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 246 ККУ – злочин проти довкілля. Суму завданих збитків встановлюють.
Працівники поліції наголошують: за заготівлю деревини у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність, а також звертаються до небайдужих громадян, якщо Вам відомі факти незаконної вирубки лісу або нищення довкілля, повідомляйте про них на лінію 102.