Головна Новини Правоохоронці перевірятимуть тернопільських лікарів

Правоохоронці перевірятимуть тернопільських лікарів

Пішохідний перехід на вулиці Злуки є одним із восьми найнебезпечніших місць у Тернополі, де найчастіше стаються аварії. У кінці липня на цьому переході уже вкотре збили пішохода. Наступного дня чоловік помер у лікарні. За фактом порушено кримінальне провадження. Та правоохоронці розслідуватимуть не тільки дорожньо-транспортну пригоду, а й дії лікарів. Йдеться про невчасно надану допомогу та не встановлений вчасно діагноз.

«29 липня водій вантажного автомобіля «Мерседес Бенц» зупинився перед пішохідним переходом, пропускаючи людей, – розповів Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. – Потерпілий зупинився на переході і стояв, а коли вантажний автомобіль почав рухатися, він теж пішов. На місце події одразу виїхала поліція і швидка. Медики забрали потерпілого до лікарні. Там встановили попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма, гематома воскової ділянки, забій поперекового відділу хребта. До нього прийшла дружина, чоловік написав відмову від госпіталізації і поїхав додому. О 16.00 його стан здоров’я погіршився, дружина викликала швидку, його доставили до лікарні, де встановили додатковий діагноз: політравма, забій головного мозку важкого ступеня, закрита травма грудної клітки. Госпіталізували у відділення. 30 липня о 8.25 потерпілий помер у лікувальному закладі. Ми будемо проводити розслідування дорожньо-транспортної пригоди за яким порушене кримінальне провадження і також в рамках цього провадження будемо досліджувати дії лікарів – наскільки професійно і якісно було надано медичну допомогу. У нас є звернення дружини зі скаргою на дії лікарів. Буде проведено службове розслідування управлінням охорони здоров’я і за результатами службового розслідування призначена також комплексна судово-медична експертиза щодо діяльності лікарів. На жаль, є така ситуація – невчасно надана допомога, не діагностовано вчасно тілесні ушкодження і людина померла.».

Цього року в області вже зафіксовано 1048 ДТП, тоді як минулого року за аналогічний період було 758 аварій, тобто ріст відбувся на 38%. Проблема не тільки в нашій області, ріст дорожньо-транспортних пригод реєструють по всій Україні. Щоб зменшити та попередити аварії на дорогах, з 8 серпня стартує місячник безпеки руху по всій державі. В управлінні поліції зазначають, що в цей час буде вдвічі збільшено кількість нарядів за участю патрульної поліції, всіх підрозділів національної поліції. Зупинятимуть не тільки порушників правил дорожнього руху, а й тих, хто їх не порушують, але не для залякування чи перевірок, а для інформування, роздачі інформаційних листівок щодо безпеки руху на дорогах.