Головна Новини Правоохоронець у Тернополі зняв на відео, як дуже п’яний водій дав йому...

Правоохоронець у Тернополі зняв на відео, як дуже п’яний водій дав йому хабаря

Цими вихідними, на автодорозі державного значення М-12 “Стрий — Знам’янка” патрульні помітили автомобіль Fiat Scudo, який зухвало порушував правила дорожнього руху. Інспектори зупинили автівку та, під час спілкування з водієм, виявили в останнього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував максимальну шкалу перевищення вмісту алкоголю в крові водія, понад 5.00 проміле.

Громадянинові було роз’яснено, що згідно з положеннями закону його буде притягнуто до відповідальності за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, з чим чоловік не погодився та, з метою уникнути відповідальності, запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 500 гривень. На неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за такі дії громадянин не реагував, що зафіксовано на нагрудну камеру, тож патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для реєстрації давання неправомірної вигоди працівникам поліції.

Від початку року, патрульними зафіксовано 17 випадків, коли громадяни намагались уникнути відповідальності за порушення закону та пропонували інспекторам неправомірну вигоду.

Нагадаємо, що за такі дії особам загрожує відповідальність за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Шановні громадяни, патрульні вкотре наголошують: не намагайтесь уникнути відповідальності за вчинені вами адміністративні правопорушення та кримінальні злочини. Порушили закон, будьте готові понести покарання!

https://www.facebook.com/ternopilpolice/videos/2993448670773291/