Головна Новини Почаївські попи звинувачують усіх в заангажованості, а журналістів – в тенденційності

Почаївські попи звинувачують усіх в заангажованості, а журналістів – в тенденційності

Як ми вже повідомляли,  прокуратура Тернопільської області контролює хід розслідування щодо майна Почаївської лаври, яке було передано в користування УПЦ Московського патріархату до 2052 року. У відповідь на публікації у ЗМІ про це на сайті pochaev.org.ua була опубліковане звернення від імені братії Лаври. “Інформація про Почаївську Лавру майже щодня подається в ЗМІ під певним кутом погляду, який формується з метою компрометації Української Православної Церкви, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України без приставки МП.

Баталії розгорнулися з калейдоскопічною швидкістю починаючи з моменту, коли Кременецький державний історико-архітектурний заповідник захотів зареєструвати культові будівлі, які були забрані радянською владою в 1962 році і об’явлені державною власністю. Спроба заповідника зареєструвати за собою культові будівлі як власність заповідника провалилася. В реєстрації їм було відмовлено Державним реєстратором на тій підставі, що ці споруди виведені зі складу заповідника постановою Кабінету Міністрів України № 483 від 17 липня 2003 р. та укладання договору між Держбудом України та Почаївською Лаврою Української Православної Церкви.

Отримавши відмову в реєстрації Міністерство культури України звернулося до Прокуратури України щодо перевірки законності реєстрації договору про передачу в безоплатне користування культових будівель Держбудом України Почаївській Лаврі.

Прокуратура відкрила кримінальні справи проти двох Державних реєстраторів, один з яких зареєстрував договір про передачу Держбудом України в безоплатне користування культових будівель Почаївській Лаврі укладеного в 2003р, а другий реєстратор відмовив заповіднику в реєстрації права на культові споруди: Успенський собор, Троїцький собор, дзвіниця, архієрейський будинок, святі ворота та братські келії.

Хід перевірки подається в засобах масової інформації тенденційно в перекрученому вигляді, де Почаївська Лавра звинувачується  в усіх беззаконнях.

Так звані «активісти» збираються в Тернополі щоб виробити міри по недопущенні передачі споруд Почаївської Лаври Московському Патріархату. Це звучить як безглуздя, але має місце в нашому житті. Ніхто не хоче знати, що будівлі, про які йде мова об’явлені державною власністю і ніхто крім держави ними не володіє і не розпоряджається.

Сьогодні прийнято на біле говорити чорне, а на чорне – біле, і це є ознакою патріотизму.

Такі дії владних структур свідчать про те, що все пов’язано з замовленням певних політичних сил та спробою створення єдиної помісної церкви, а фактично знищується канонічна Православна Церква і Апостольська віра в Україні. Іісус Христос в Святому Писанні сказав: «Мене не слухали і вас не будуть слухати», «Мене гнали і вас гнати будуть», «Всі бажаючі жити благочестиво будуть гнані», «Коли вас будуть убивати, будуть рахувати що служать Богові».

Інформація свідомо перекручується для створення психологічного тиску на свідомість людей, сіє недовіру до Православної Церкви і віру, сіє ворожнечу між людьми і міжконфесійне протистояння.

В зв’язку з цим звертаємося до тих, хто це замовив, до тих хто виконує замовлення, перестати воювати з Істинною і пам’ятати про Суд Божий, а людей просимо не реагувати на провокації та молитися за мир в Україні”.