Головна Новини Поховали на Тернопільщині: пілот Олександр Корпан ціною власного життя врятував мешканців Староконстянтинова

Поховали на Тернопільщині: пілот Олександр Корпан ціною власного життя врятував мешканців Староконстянтинова

Олександр Корпан був одним із кращих офіцерів свого підрозділу, цінував бойове побратимство. Він народився у Севастополі. Захоплювався музикою, але пішов батьківською стежиною — обрав фах військового. Закінчив військово-морський ліцей Севастополя та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Як повідомляє Український інститут національної пам’яті, служив Олександр Корпан у 299-й бригаді тактичної авіації імені генерала Василя Нікіфорова в Миколаєві. Виконував військові завдання на Донбасі. Мав відзнаки від командування. 2021-го визнаний найкращим льотчиком ударної авіації в Україні.

2 березня 2022 року під час повернення з бойового вильоту літак Олександра був підбитий і загорівся. Капітан Корпан відвів охоплений полум’ям борт від аеродрому й ціною власного життя врятував побратимів та багатьох мешканців міста Старокостянтинова на Хмельниччині. Герой України посмертно. Поховали Олександра Корпана у місті Підгайці на Тернопільщині, звідки його родина.

«Люди тут не знали його особисто, але ми прийшли подякувати за те, що захищав наші домівки. Тепер він боронитиме нас із неба», — розповіла місцева жителька, яка прийшла на похорон. У Кременчуці на Полтавщині вулицю Гастелло перейменували на честь Олександра Корпана.