Головна Новини Посеред зими розквітла калина: на Тернопільщині трапилося незвичне “Різдвяне диво” (Фото)

Посеред зими розквітла калина: на Тернопільщині трапилося незвичне “Різдвяне диво” (Фото)

На Кременеччині Тернопільської області трапилося маленьке різдвяне диво – розкішним цвітом вкрилася калина Фаррера.

Про аномальне диво природи у фейсбуці повідомила жителька Кременеччини Victоria Ivanitska. Дівчина зауважила, що побачила розквітле деревце 25 грудня в Різдво Христове. Попри те, що на деревці вже не побачити жодного листка, це не завадило рослині вдруге за рік одягнути розкішні білі шати, пише ternopoliany.te.ua

Варто зазначити, що біологічний годинник у рослини на Тернопільщині міг збитися через надто теплу зиму. Найчастіше таке явище притаманне рослинам, завезеним з інших кліматичних зон. Аномалії з вегетативним періодом рослин — ще одне підтвердження стрімкого курсу на глобальне потепління планети. Та це не на користь самим деревам. Бо зацвітають вони не передчасно, а вдруге. Весною вони вже не буятимуть, як зазвичай, адже генеративні бруньки формуються раз на рік — з кінця весни і впродовж літа.

Додамо, що калина Фаррера (калина духм’яна) – одна з найбільш ранньоквітучих калин. Починає квітнути ще в березні до розпускання листя запашними рожевими суцвіттями. ЇЇ яскраві квіти милують око, коли природа тільки прокидається і не відрізняється різнобарв’ям. Доволі невибаглива рослина, яка може рости як на сонці, так і в напівтіні.